top of page

Profile

Join date: Aug 18, 2022

About

0 likes received
0 comments received
0 best answers

Iran | Najnovije današnje vijesti s Al JazeereCijeli SadržajNiko nema pra­vo kriv­i­ti Is­lam­su Re­pub­liku Iran za na­pad na pis­ca, rekao je glasno­gov­orik iran­skog Min­starst­va van­jskih poslo­va. EU je saopći­la da je ‘kon­ačni tekst’ nado­h­vat ruke nakon če­tiri dana in­di­rek­t­nih raz­gov­o­ra između amer­ičk­ih i iran­skih zvanični­ka u Beču. Iran je spre­man da pri­h­vati kon­ačni tekst koji je pred­ložen u Beču za oživl­ja­van­je iran­skog nuk­learnog spo­razu­ma iz 2015. go­dine, ali pod uvje­tom da ima i određene garan­ci­je. SAD je op­tužio pri­pad­ni­ka elitnog ko­r­pusa Iranske rev­olu­cionarne garde Shahram Pour­safi­da da je plani­rao ubist­vo Johna Boltona, sav­jet­ni­ka za na­cional­nu sig­urnost bivšeg pred­sjed­ni­ka Don­al­da Trumpa. Narudžbi­na, vri­jed­na 10 mil­iona dolara, prvi je ko­rak koji će omogući­ti Iranu tr­go­v­an­je putem plaćan­ja u dig­i­tal­noj imovi­ni, za­o­bi­lazeći glob­al­ni fi­nan­si­js­ki sis­tem u ko­jem do­mini­ra dolar.

У градовима, посебно већим туристичким центрима, не постоје безбедносни ризици другачији од оних који постоје у другим светским градовима. Препоручује се да се не носе путна документа, већ само њихове копије, док је безбедније да путна документа остану у хотелу. У хотелским собама нема крађа, јер је све под видео надзором. Не треба се укључивати у већа окупљања, посебно ако су у питању нека протестна окупљања, зато што сваки странац који се нађе на таквом месту може да буде оптужен за учешће у протестима. Туристима из Р. Србије, приликом посете Ирану, препоручује се да посебно обрате пажњу на лична документа, новац и мобилне телефоне, нарочито на базарима и у већим гужвама. Препорука је да се поштују исламски кодекси облачења за жене, мада то више није тако стриктно и строго као раније.

IRIB Radio TehranStanimo uz Ukrajinu. Sačuvajmo mir u svetu! Техеран, 94. 0 MHz FM در این برنامه علاوه بر معرفی روستاهای اطراف تهران، روستاهایی كه قابلیت رشد، توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری در كار تولیدی دارد، معرفی خواهند شد فارسی Veb-lokacija Kontakti Srodne radio stanice Prikaži više IRIB Radio Tehran komentara Es sollte mir eine Freude schöner Götterfunken sein, Persisch zu inhalieren, denke ich doch an den alten Knaben Daraius. Auch ein gewisser Alexander kommt mir in den Sinn, der nicht nur Kö nig gewesen sein soll. Sei es drumm.

За мушкарце не постоје забране у облачењу, сем што не треба користити кратке панталоне, сем на острвима где је то уобичајено. Новинарима и фоторепортерима се не препоручује да путују у Иран ради извештавања ако нису претходно добили сагласност од надлежних иранских органа. Посебно се не препоручује да користе камере и друге апарате за снимање ако за то немају дозволу домаћина, те ако са њима у пратњи није и домаћин.

У погледу ризика од елементарних непогода, напомињемо да се Иран налази на једном од најтруснијих подручја са честим потресима. Контакт телефони надлежних националних хитних служби: Полиција: 110, Хитна помоћ: 125, Ватрогасна служба 115. ТРАНСПОРТ – Авио саобраћај, са бројном мрежом међународних и локалних аеродрома, представља најзначајнији вид превоза путника. Мрежа унутрашњег железничког саобраћаја је развијена, а Иран је повезан пругама са Турском на западу и Пакистаном на истоку. Друмски саобраћај је такође развијен, главни путеви су солидног квалитета, међутим, услед неприлагођене вожње, некоришћења сигнализације, као и великог броја аутомобила, посебно старијих, те бројних малих мотоцикала, у Ирану годишње погине око 30. 000 људи, што је једна од највећих стопа у свету.

Сајт Амбасаде Ирана у Београду је https://serbia. mfa. gov. ir/en Тренутно је обустављено издавање туристичких виза. За носиоце дипломатских и службених пасоша иранска виза није потребна за боравак до 30 дана, док је за обичне пасоше и друге путне исправе неопходна. Такође, за носиоца путног листа у транзиту потребна је виза. Да би се аплицирало за визу, потребно је имати пасош који важи више од 6 месеци. Напомињемо да се путницима који у пасошу имају визу Израела забрањује улазак у Иран. Странци који бораве на раду у Ирану, приликом напуштања те земље морају да прибаве излазну визу која се добија пошто се Уреду полиције за странце достави потврда надлежних иранских органа да су измирене све пореске обавезе. Приликом уласка у Иран, страни држављани су дужни да пријаве износ страног новца већи од 5000 УСД. У супротном, ризикују заплену новца од стране царинских органа приликом изласка из земље. Препоручује се поседовање полисе путног здравственог осигурања.

Иран | Министарство спољних пословаВИЗНИ РЕЖИМ Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна за боравак до 30 дана Обични пасоши и друге путне исправе: Виза је потребна Напомена: За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19 Држављани Републике Србије који улазе у ИР Иран морају имати потврду о примљене две дозе вакцине (од друге дозе мора проћи најмање 15 дана) и негативан PCR тест стар између 48 и 72 сата у време доласка. Такође, надлежни органи могу да ураде додатно PCR тестирање на граничном прелазу, о трошку путника. Путници чији резултат PCR теста буде позитиван морају период карантина провести у месту свог пребивалишта.

18. 08. 2022. u 19:28 BELA KUĆA: Nuklearni dogovor s Iranom moguć bez dodatnih zahteva GOVOREĆI na današnjem redovnom brifingu za novinare portparol stejt departmenta Ned Prajs poručio je da je jedini način da se postigne obostrana saglasnost o obnavljanju iranskog nuklearnog sporazuma da Teheran odustane od dodatnih zahteva.

При уласку у Иран, потребно је поседовати осигурање возила (carnet de passage) и међународну возачку дозволу (пожељно, са преводом на персијски језик). Могуће је изнајмити возило по приближној цени од 45 евра по дану. У широкој употреби и по релативно повољним ценама су бројна такси возила - мини аутобуси, како унутар градова, тако и између градова. У Ирану важе међународне возачке дозволе.

15. u 13:47 MAKRON RAZOČARAN: Nema napretka u pregovorima sa Iranom FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron preneo je izraze razočarenja svom iranskom kolegi Ebrahimu Raisiju zbog nedostatka napretka u pregovorima o obnavljanju nuklearnog sporazuma Irana sa nuklearnim silama postignutog 2015. godine, saopštila je danas Jelisejska palata. 24. 07. u 00:18 VENECUELA I IRAN UDRUŽUJU NAFTNE SNAGE: Dve zemlje pod sankcijama SAD pojačale energetsku saradnju Dve zemlje pod sankcijama SAD ojačale su energetsku saradnju, zamenjujući venecuelansku tešku naftu i druge proizvode za iranski benzin, kondenzat, delove za rafinerije i tehničku pomoć. Kako navodi agencija Rojters, Iran povećava zalihe ključne sirove koju Venecuela koristi za povećanje produktivnosti svojih zastarelih rafinerija i oslobađanje domaće nafte za izvoz.

Могуће је у складу са постојећим прописима на основу националне добити иранску возачку дозволу, а национална се прихвата у периоду од 6 месеци од уласка у Иран. ОСТАЛО – Локална валута је ријал (IRR). Цене се исказују и у ријалима (званична валута) и у томанима, које домаће становништво чешће користи приликом новчаних трансакција (1 томан = 10 ријала). Не постоји могућност коришћења страних платних картица. Промена новца се врши искључиво у мењачницама.

15. u 22:32 KONGRES OPTUŽUJE BAJDENA: Bela kuća odbacuje kritike predsednika zbog haotičnog odlaska iz Avganistana Izveštaj pod naslovom "Strateški neuspeh - procena povlačenja administracije iz Avganistana", koji bi prema navodima časopisa "Hil" trebalo da bude objavljen u Kongresu SAD ove godine, kritikuje se, kako piše prestonički "Vašington post", predsednik DŽozef Bajden za loše rukovanje procesom povlačenja i navodi se da je preko 800 američkih državljana ostavljeno kada je evakuacija završena 31. avgusta 2021. godine. Bela kuća odbacuje izveštaj.

Кућни љубимац мора бити вакцинисан против беснила, најмање 30 дана пре доласка у Иран. Забрањен је унос оружја, алкохола, наркотика, порнографског материјала, видео и аудио материјала, свињског меса, коцкарских предмета као и материјала који негативно третирају Иран. Казна за кријумчарење наркотика може бити драстична (смртна казна). При изласку из Ирана, путници могу изнети: један ручно ткани тепих у величини до највише 12 м2, предмете од сребра, без драгог камења, до 3кг; предмете од злата, без драгог камења, до 150 грама; 10 кг пистаћа, те највише 200 гр шафрана. Забрањено је износити антиквитете, оригинална уметничка дела, књиге писане руком, литографије, калиграфска дела, минијатурне уметничке предмете, као и антички ковани новац.

За улазак у Иран признају се следеће вакцине: Pfizer, Moderna, Astrazeneka, Kueischild, Johnson&Johnson, Sinofarm, Sinvak, Bharat. Путницима који долазе из држава: Боцвана, Намибија, Есватини, Лесото, Мозамбик, Зимбабве, Малави и Јужнa Африка, као и Велике Британије и Француске, није дозвољен улазак у Иран. УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ Иран има више врста виза – индивидуалне и путничке (туристичке), пословне за компаније, путничке и туристичке за агенције и владине организације, путничке с позивним писмом. Све ове визе се издају електронски, односно онлајн. Упутства о издавању ових виза налазе се на сајту Амбасаде Ирана у Београду, на коме је прецизно наведено за коју врсту виза је потребно имати одређена документа.

(бесплатно) Србија Аргентина uživo 2022 18 август 2022 (бесплатно) Србија Аргентина uživo 2022 18 август 2022 Švajcarska, Urugvaj, Hrvatska Treći šešir: Švedska (Poljska)*, Senegal*, Japan, Iran,

Поред тога, визе могу да се добију и на међународним аеродромима у Ирану, али за то је потребно имати одобрење за издавање визе. Зато саветујемо свим путницима за Иран да ради сваке сигурности прибаве визу од Амбасаде Ирана у Београду, како евентуално не би имали проблема у случају да визу желе да добију на једном од иранских међународних аеродрома.

Iran nogomet, Iranska liga rezultati uživo, livescore Jako brzi (UŽIVO) rezultati, trenutni i konačni. Tablice liga, alarmi za golove, strijelci golova, zvučni alarmi, personalizacija i drugi livescore

(Ливестреам ТВ<<<<) Србија Иран uživo live 19 август 2022

More actions
bottom of page